תורה +גמ´´ח

השאלה:

בס"ד
שלום כבוד הרב!!
בימי חמישי יש לי גמ"ח וגם שיעור תורה באותה שעה עם הגמ"ח ואני רוצה ללכת לשניהם מה עדיף גמ"ח או שיעור תורה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/15/2013 6:01:32 PM

בס"ד

שלום וברכת ד´

יש כללים הלכתיים, מצווה שיכול להעשות על ידי אחרים - תעשה על ידי אחרים, ועל כן גמ"ח יכול להעשות על ידי אחרים, ואילו שיעור לא יכול להעשות על ידי אחרים. כמו כן גמ"ח זו מצוה שאין לה זמן, אפשר בזמן אחר, על כן זו מצוה שאינה עוברת ותורה אין שיעור בזמן אחר, ועל כן זו מצווה עוברת. אולם אם למעשה אין אפשרות של גמ"ח בזמן אחר או על ידי אחר, אזי עדיף גמ"ח מכיון שת"ת יוצאים בקריאת שמע, ואילו גמ"ח אין שיעור.