אבל בשנת אבל

השאלה:

אני בשנת אבל על אבי מורי הכ"מ. כמה שאלות: 1. האם אני יכול להשתתף בסעודת "הרמת כוסית" של העבודה שלי לכבוד ראש השנה. בנוסף: באיזה שהוא שלב תהיה הופעת "אומן חושים". האם עלי לצאת אז (אם מותר להשתתף בסעודה הנ"ל כלל)? 2. האם אני יכול להשתתף בחופה של בת דודה של אשתי המתקיימת באולם האירועים? האם זה משנה אם זה בתוכו או בחוץ? מה לגבי חופה של בני חברים? 3. האם אני יכול להיות מקריא לבעל תוקע בראש השנה? (הייתי בחלק מהשנים הקודמות)

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | כ"ד אלול תשע"ח 9:26

1. נראה לי שסעודת הרמת כוסית אינה לשמחה ולכן מותר לך להשתתף בה, אם יש שירה ונגינה מן הראוי לצאת החוצה וק"ו ריקודים.

2. עדיף שלא להיכנס לאולם, ומותר להיות להיות ליד חופה מחוץ לאולם, אא"כ אתה מכובד בברכה.

3. אין בכך שום מצות שמחה, וקולות השופר אינם משמחים ואינם נגינה משמחת ומותר לך להיות המקריא או התוקע.