אחות הגעה לבית חולים

השאלה: שלום, הנני אחות חדשה בבית חולים שלא קיים בו מערך הסעות עם נהגים גויים. הנני מחויבת לעבוד גם במשמרות של ערבי שבת, שבתות וחגים מתוקף תפקידי. לנסוע עם נהגים יהודים אני יהודים שאסור לי, האם מותר לי לנהוג ולחזור לביתי? לתשובתכם אודה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ' חשון תשע"ט 12:04

בס"ד

שלום וברכה

כנראה יש איזה טעות סופר בשאלה.

נראה שלנסוע לבית החולים אפשר להקל. אמנם ראוי שלא יהיו ברכב אלא דברים שנצרכים לנסיעה אבל לא שאר אביזרים, כמו כן בהגעה לבית החולים ראוי לבקש מנכרי שיכבה את הרכב ויתן את המפתחות.

לחזור ממשמרת מאד קשה להקל, ראוי לנסוע עם נכרי, אם אי אפשר יש להשתדל להחליף משמרות ולעשותן בשבת ולא בערב שבת, כך שרק הנסיעה הלוך תהיה בשבת והחזור במוצאי שבת. כמו כן אפשר להקל אם את אחות היישוב וכדו' שיש צורך לחזור בשבת.