בחירת ייחור מתוך מספר ייחורים

השאלה:

שלום כבוד הרב, יש לי עציץ עם אדמה שיש בו מספר ייחורים של עץ תות, רוב הייחורים השרישו ואחד אף התחיל לחנוט פרי(לפני שבועיים וחצי שמתי אותם באדמה ולפני מספר ימים התחילו להוציא עלים). עכשיו השאלה האם מותר לי לבחור את הייחור שאני רוצה ולהעביר אותו לעציץ אחר ולהפסיק להשקות את השאר? אציין שאין לי מקום בגינתי לטעת את כולם.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ה אלול תשע"ז 23:39

בס"ד

שלום וברכת ד'

לא כל כך הבנתי את המציאות. בכל אופן נראה שאם מראש התכוונת לקחת רק ייחור אחד מכל הייחורים, א"כ אין כאן דרך השחתה, שהרי רצית רק אחד מעיקרא. על כן אפשר למנוע מים מהייחורים האחרים (הרמב"ם כותב שמניעת מים היא השחתה, אבל יש מקום להגדיר זאת כגרמא מסוימת).

כתיבה וחתימה טובה