בעל כלב שלא שמרו וגרם שכלבה התעברה ממנו

השאלה: יש לנו כלבת שמירה בחצר. לא הסכמתי לעקר את הכלבה, אך מאידך גיסא איני מעוניין בגורים. הכלבה קשורה 24/7. אצלנו בישוב נהוג לפי החוק שאין כלבים משוטטים אלא כל הכלבים או קשורים בשרשרת או שנמצאים בתוך הבתים. ישנם כאלו שאינם מקפידים על כך והם גורמים להרבה תלונות במועצה. המועצה מצידה בשומעה על כלב משוטט היא באה ו"עוצרת" את הכלב ובעל הכלב משלם קנס. משפחה אחת שאינה משגיחה על הכלב שלה, הכניס את כלבתי להריון. האם הוא בגדר "מזיק" והאם הוא מחוייב בנזקי הגורים?

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | י"ט שבט תשע"ז 9:44

א. לידיעתך, יש גלולות למניעת הריון גם לכלבים.

ב. לא נראה לי שסיבת השמירה וקשירת הכלבים בישובכם היא לשם מניעת הריונות לא רצויים, אלא לשם שמירה מנזקים ולכלוך.

ג. הדרך לשמירת כלבתך מהריון אינה צריכה להתבסס על תקנות המועצה והישוב, אלא על בעל הכלבה לעשות את הפעולות הנדרשות.

ד. לכן, אף שבעל הכלב פושע, אבל ב'נזק' שלך אינו חייב.