בר מצווה בחול המועד

השאלה: שלום, אני נמצאת בשנת אבל על אימי ז"ל. בר המצווה של בני חל השנה בשבת חוה"מ פסח השנה והוא יעלה לתורה בע"ה בשבת חוה"מ. מאחר ואנו לא יכולים לארח את כל המשפחה לשבת ומאחר והנער מעוניין שיחגגו לו בר מצווה במשפחה המורחבת , האם אני ואחיי נוכל להשתתף בארוחה משפחתית בחוה"מ לציון בר המצווה (ללא מוסיקה)?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ח' אדר תש"פ 11:00

בס"ד

שלום וברכה

תנוחמו מהשמים

מכיוון שמדובר בסעודה ללא מוזיקה, לגבי האמא אין בעיה כלל. לגבי אחי האם ג"כ אפשר להקל בחול המועד שממילא נפגשים ועושים סעודות משותפות, ובייחוד אם הנער יאמר דרשה ודברי תורה, א"כ יש בזה גם סעודת מצווה.

מזל טוב