ברכת כהנים במנין של 'טייסים'

השאלה: שלום לכבוד הרב ברוך ה' זכיתי להיות כהן יוצא שבתפילת הבוקר החזן ממהר ומתפלל ממש מהר ואני לא מספיק לעלות לברכת כהנים האפשרות היחידה היא להתפלל בלי להרגיש שאני מדבר עם ה' כלומר רק למלמל את המילים בלי לחשוב בכלל מה אני אומר האם זה מה שאני אמור לעשות כדי לעלות לברכת כהנים או שתפילה נורמאלית דוחה ברכת כהנים תודה

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | כ' סיון תשע"ו 10:53

עניתי על שאלה זו בספרי חבל נחלתו חלק י סימן ה. הספר נמצא בויקיטקסט ובאוצר החכמה ועוד מאגרים תורניים.

למעשה אם קוראים 'כהנים' חייב להפסיק תפילתו ולעלות ולברך, ולשוב למקום בו הפסיק בעמידה. כמו"כ אם לא קראו לכהנים לעלות אבל הוא כהן יחיד ג"כ חייב לעלות. ולכן אם יש כהן יחיד נוסף  שיעלה לדוכן ולא יקראו כהנים יכול השאר ולהמשיך תפילתו. אם יש מספר כהנים יתפלל בחוץ שלא תחול עליו הקריאה לכהנים.