הורדת שירים מיוטיוב

השאלה: האם מותר להוריד שירים מיוטיוב ? http://www.ndown.net

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | א' אלול תשע"ו 12:07

השאלה היא מי הכניס אותם ליוטיוב ומה מטרתו. יש שירים שהאומנים המבצים או שהמפיקים הכניסו ליוטיוב ומטרתם לשם הפצה של השיר או לפרסום של הזמר. ויש שאדם שקנה דיסק העלה אותו ליוטיוב כאשר הוא מפסיד את המפיקים והאומנים.

אם העלה אותו אומן מבצע או מפיק מותר להוריד ולשמוע ולהשמיע אולם מסתבר שלא לצרכים מסחריים. לדוגמא גם שיר שהועלה ליוטיוב אסור לשלבו בהצגה מסחרית אלא ברשות יוצריו והעברת תמלוגים להם, לעומת זאת להצגת סיום בית ספר וכד' מותר לשלבו.

שיר וכד' שהועלה ללא רשות ליוטיוב אסור להעתיק ולשמוע ולהשמיע. כאשר ישנו צילום של המקהלה והתזמורת כצילום והקלטה מקצועית נראה שזה נעשה ברשות וע"י מפיקי השיר, לעומת זאת סתם צילום או הקלטה מהופעה של מאזין חובב היא ודאי העלאה פירטית שמעורב בה גזל.