הכשרת מיקרוגל

השאלה: שלום הרב! בבית אצל ההורים שלי (דתיים) מחממים מאכלים בשרים וחלביים (בנפרד כמובן) במיקרוגל אחד ללא כיסוי ובמשך זמן קבוע! האם אפשר להכשיר את המיקרו ואם כן אז איך? תודה רבה! נ.ב. אנחנו ספרדיים אם זה משנה...

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | י"ב ניסן תשע"ט 9:45

יש לנקות את המיקרוגל היטב בתא הפנימי ואת כל המקומות שנשפך אוכל, את צלחת הזכוכית  להגעיל, ובמיקרוגל לחמם כלי גדול עם מים ולתת לרוב המים להתאדות. ואז להשתמש בו בכלים סגורים בשתי עטיפות לחלבי או לבשרי בקביעות ואת הפכו (חלבי או בשרי) אפשר לחמם. בכלים פתוחים.