העברת עציץ

השאלה: נטעתי לפני כחודשיים בערך עץ קלמנטינה קטן בגיל שנה עד שנה וחצי בערך. העץ לא נתן פרי עדיין ברצוני לעוקרו ממקומו ולשותלו בעציץ היות והעץ קטן וייקח זמן רב כנראה עד שיגדל וייתן פרי האם מותר לעשות זאת? אני מעוניין לשתול במקום העץ הזה עץ בוגר יותר מזן אחר

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ט"ז שבט תש"פ 14:46

בס"ד

שלום וברכה

אם אתה יכול להעביר את העץ עם גוש העפר שלו לעציץ גדול שיש בתחתיתו נקב (קוטר לפחות 2.5 ס"מ), ולהניח את העציץ מול קרקע (אדמה) כך שהנקב של העציץ יהיה מול האדמה, וכך יעמוד בעציץ זה עד החזרתו לקרקע, א"כ אין כאן עקירה, אלא העברה בלבד.