הצעת עבודה במשתלה

השאלה: שלום! אני רוצה לעבוד במשתלה ורציתי לדעת האם יש בעיה בעבודה כזו. הבעיות שאני חשבתי עליהן הן: 1. מכירת עצים מורכבים (שלא בטוח בכלל שאדע שהם מורכבים). 2. מכירת ירקות עלים וכד' שאנשים מגדלים אותם בגידול ביתי ואח"כ אכלים וודאי שיש בהם חרקים. 3. הרכבה של צמחים אולי יש גם בעיות נוספות שלא חשבתי עליהן. תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ח כסלו תשע"ח 14:48

בס"ד

שלום וברכת ד'

בהצלחה בעבודתך החדשה ויישר כח על הערנות.

א. הרכבות עצים שהם כלאים אסור לעשות. יש בידי רשימה כללית של עצים (באלו עצים אין חשש כלאים ובאלו יש), אבל לגבי עצים פרטיים צריך לפנות למכון לקבלת הדרכה.

ב. לגבי מכירת עצים מורכבים יש בעיה, אמנם אם העצים כבר עומדים ומורכבים יש מקום להקל במכירתם, אבל ראוי להמנע מכך. האיסור הוא רק אם אתה יודע שהעץ מורכב באיסור (כגון: רוב עצי אפרסק) אם אינך יודע על ההרכבה אין עליך איסור למכור.

ג. אין איסור למכור צמחי ירקות עלים כיוון שכל אדם יכול (בהרבה מאמץ) לבדוק ולנקות.

ד. בעיות נוספות שיכולות להתעורר. עבודה בחול המועד, שביעית.