השתתפות בחתונה שלא כהלכה

השאלה:

שלום רב. בן משפחה בקרבה ראשונה הזמין אותי לחתונתו.בת זוגתו היא כנראה גויה. האם מותר לי להשתתף בחתונתו. ובמידה והיא יהודיה וזו חתונה אזרחית האם מותר לי להשתתף בחתונה. אבקש תשובה לשתי השאלות בתודה רבה מרדכי

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י' כסלו תש"פ 12:56

בס"ד

שלום וברכה

א. חיים של יהודי וגויה זהו מעשה אסור, ועל כן אין להשתתף בחתונה כזאת, אפילו שזאת לא חתונה דתית, אבל עצם הקרבה אסורה וההכרה בכך ג"כ אסורה.

ב. בנשואין אזרחיים של יהודים, אין להיות בטכס אבל אפשר לבוא לומר מזל טוב וברכת הצלחה שאין כאן איסור עצמי אלא שהם חיים בהפקרות וכנראה שחיו כך גם קודם, ולכן רק בטכס עצמו ראוי לא להיות נוכח, אבל אפשר להשתתף בשמחה עצמה.

ברור שמקרה כזה אפשר לשמור קשר עם הזוג כדי להשפיע עליהם לטובה ולא להביא למחלוקות בתוך המשפחה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה