חניה בתג נכה

השאלה: בס''ד שלום וברכה חמתי נכה , קיבלנו עבור המכונית שלנו תו נכה שמקנה הנכה/פטור מי תשלום בחניונים ובחנייה ברחובות שבצבוע כחול לבן . האלה שלי , שאני חונה ולא לצורך חמתי אני חייב לשלם או אני יכול להציג את התג נכה על החלו כדי לא לשלם ? בברכה דוד בורק נ.ב. יש חניונים שלא ניתן לשלם כי מספר הרכב מופיע במאגר של משרד השרוי כ מכונית של נכה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ט"ז חשון תשע"ט 16:59

בס"ד

שלום וברכה

כדי לענות על שאלתך יש לפנות תחילה לגוף שנותן את האישורים הללו, כדי לברר מה כתוב בחוק (או תקנה) האם כתוב שחנייה חינם מותנת בכך שהחניה לצורך נכה או שכל רכב של נכה זכאי לחנות חינם?

כמו כן יש לבדוק אם הרשיות העירוניות מקפידות על החוק, דהיינו כל דבר שכולם עושים ובעל המקום לא מקפיד על כך, יש כאן מחילה כללית. כגון דרך שהחזיקו בה רבים למרות שהיא של היחיד אבל כיוון שהרבים נהגו כך, הרי זה אסור לבעלים לחזור ולקחתה, כן גם בנידון זה אם כולם מתנהגים כך והרשויות לא מקפידות על כך, א"כ זה נראה כמחילה או ייאוש של העיריה או הרשות מלגבות את כספי החניה, א"כ יש כאן איזה ייאוש מדעת של הרשות ואין חובה לשלם במקום שכך המנהג.

על כן יש תחילה לברר האם אמנם יש הגבלה לעניין חניה רק לנצרך, כן יש לראות מהי המציאות, אולי כדאי לדבר גם עם ראש רשות חניה בערים כדי שיסבירו את המצב.

שבת שלום