מטבעות של פדיון הבן

השאלה: שלום וברכה, אני כהן ויש ברשותי מטבעות לפדיון הבן של החברה הממשלתית. כיצד הדרך הטובה ביותר לערוך פדיון באמצעות המטבעות הללו? האם נכון להקנות אותן לפני הפדיון תמורת ערך חמשה סלעים, כשברור שהכוונה היא לקבלן בחזרה בשעת הטקס עצמו? או אולי באופן שונה? תודה

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | י' כסלו תשע"ט 14:47

תמכור אותם לאבי הבן, מכירה שלמה בסכום  ששוה לחמישה סלעים בימינו. והוא ישלם באותן חמש מטבעות בעת הפדיון.

את הכסף שאתה מקבל אינך צריך להשיב זוהי מתנה שהתורה זיכתה אותך.