עבודה במקום שיש בו חילול שבת

השאלה: אני מזכירה במוסך של סירות בעל המוסך אינו שומר שבת אבל עקרונית הוא לא עובד בשבת. בזמן האחרון הוא התחיל לקבל עבודות בשבת שהפועל הערבי שלו מבצע אותם והתשלום עבור עבודות אלה מועבר ישירות לפועל הערבי. מה הדין לגבי, יש לי איזשהי בעיה לעבוד במקום כזה?

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | י"א תמוז תשע"ח 15:48

איני רואה בעיה להמשיך ולעבוד באותו מוסך, אא"כ את מעורבת בהעברת העבודה לפועל הערבי. אבל אם את רק רושמת שהסירה התקבלה ביום ששי ושוחררה ביום ראשון אין בכך בעיה.