שאלות שונות

השאלה:

בס"ד שלום וברכה כבוד הרבנים אני גר צדק וברצוני לשאול ברשותכם מספר שאלות בנושא הצניעות: 1. למרות שאמא שלי שתחיה לא יהודיה מותר לי עדיין לחבק אותה ולנשק אותה מפני שהיא אימי הביולוגית והאהבה בינינו היא אהבה טבעית של אמא ובן גם אחרי הגיור?

2. לפעמים בבית אני מסתובב עם מכנס קצר וחולצה קצרה עקב החום, אני כמובן לא מתפלל ככה עם בגדים קצרים אך האם אני יכול להגיד ברכות כגון ברכה ראשונה על אוכל או ברכה אחרונה\ברכת המזון כשאני לבוש במכנס קצר ובחולצה קצרה?

3. האם בלילה מותר לי לישון כשאני לובש רק תחתונים לגופי?

4. האם יש בעיה להעביר איזשהו חפץ מיד ליד אל אישה זרה או שעדיף להשאיר את החפץ על משטח כלשהו כדי שהיא תיקח אותו? אשמח לקבל מענה לשאלותיי שבוע טוב

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | כ"ה טבת תשע"ז 11:10

1. מותר.

2. מותר רק צריך להיזהר שלא לגעת במקומות המכוסים בדרך כלל כגון ברכיים וכד' ואם נגעת ליטול ידיך ללא ברכה לפני הברכה שאתה מברך.

3. כן.

4. אין בעיה אם זה לא מביא להרהורי עבירה.