תרנגול פלימות' רוק

השאלה: האם סוג התרנגול פלימות' רוק כשר? אם אפשר לפרט אשמח.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ה' ניסן תשע"ח 15:44

בס"ד

שלום וברכה

אעתיק לך מתוך מאמרו של טוביה פרנקל, הוצאת מוזיאון הטבע התנכ"י (עמ' 10).

"הקוצ'ין היה אחד מהתרנגולים שהשתמשו בו על מנת ליצור את מין התרנגול הנקרא "פלימות' רוק". תרנגולים אחרים שככל הנראה השתמשו בהם על מנת ליצור את ה"פלימות' רוק", היו גם הם תרנגולים משונים, כגון ה"מלאי" )מין בעל גזרה דקה בגובה מטר(, ה"ברהמה" )השוקל עד 8 ק"ג( וה"דורקינג" )תרנגול בעל חמש אצבעות(. בשנת 1950 למניינם הורכב תרנגול "פלימות' רוק" עם תרנגולות "קורניש" על מנת ליצור את ה"קורניש רוק"; התרנגול שמשתמשים בו היום לבשר. כך, התרנגולים שנאכלים היום הם כולם צאצאים של מיני תרנגולים משונים שכשרותם נידונה בהרחבה במאה ה-19 למניינם".

לפי הסבר זה כל התרנגולים שלנו הם תוצר של "פלימות רוק" ואין אפשרות לפוסלו.

בברכת חג שמח