הלוואה

השאלה: לכבוד הרבנים שלום רב!
ברצוני לשתף אתכם בהתחבטות אישית,אשמח לשמוע את דעתכם: לפני כשנה וחצי-שנתיים הלוויתי סכום כסף די גדול(חמשת אלפים שקלים) לחבר שהיה זקוק נואשות לכל סכום ע"מ לסייע בהוצאת ניתוח דחוף לאחד מבני ביתו(יש לציין שהאיש הינו מבוגר ואחראי, בעל ילדים ופרנסה קבועה) התברר לי שהאיש לווה סכומים מכל מיני אנשים על מנת לעמוד בהוצאות הגדולות( עשרות או מאות אלפי שקלים-עלות הניתוח..) ברי לי שאיש זה היננו נאמן וזוכר את ההלוואה(שלא התבצעה בכתב ובהתחייבות לזמן ההחזרה-אין שום עדות להלוואה או מסמך המאשר זאת.)עלי לציין שברוך השם שכסף זה אינו נצרך לי באופן מיידי אך אשמח לדעת היכן הדברים עומדים..ומה לעשות בנידון, שאלתי היא האם להתקשר ולבקש את ההלוואה או לכל הפחות להזכיר זאת בפניו?- עד עכשיו לא רציתי לעשות כן משום שלא רציתי לביישו אך בחלוף הזמן אני מוצא את עצמי אובד עצות- עלי להדגיש- אייני רוצה להלחיצו ולביישו,מה עלי לעשות?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/29/2013 2:17:30 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין דבר טוב יותר מאשר שיחה אישית פרטית ללא שותפים, ולהסביר את האמת שהיא הדבר הטוב ביותר.