חיה מעורבת ושמירת נגיעה בחו´´ל

השאלה: שלום כבוד הרב!
אני וחברתי הטובה בנות 20, וקיבלנו היתר יציאה מהארץ לזמן מוגבל למטרת טיול לפני תחילת הלימודים האקדמאים.
במקרה של טיול בארץ, ישנן דילמות לא מעטות הכרוכות בכך.
עלה המוחי עניין איסור שחיה מעורבת.
הרי מקורו של איסור זה הוא הצניעות והקרבה לעריות, בנות ישראל נצתוו בצניעות ע"מ של לא להחטיא את בני ישראל.
והרי בחו"ל- גויים.(השחיה נעשית ממילא בבגדים)ואם אין את מי להחטיא, האם עדיין קיים האיסור?
אותה השאלה בעניין איסור נגיעה שמקורו בטומאת נידה.
אשמח לקבל פסיקה הלכתית ואם אין זה אפשרי אשמח את תשתדל לענות בצורה הלכתית-עניינית.
תודה מראש..

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 3:17:46 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

נראה שאמנם בבריכה אין איסור שחיה כשגויים רואים, שהרי עריות אצל הגויים הוא רק בקירבה ממשית ובמספר עריות כמבואר ברמב"ם הל´ מלכים פ"ט. אולם מלבד איסור עריות יש איסור הוצאת שז"ל, ונראה שזה שייך גם אצל גויים, כך שיתכן שיש איסור מיכשול לפני בני נח. אולם אין זה מוחלט לכל הדעות. כמו כן יש איסור הרהור אצל האשה, ואם על ידי מעשה זה יגרם לה הרהור גמור, יש מקום לאסור, כשם שאסור לאשה להסתכל בשעת זווג בעלי חיים, שהרי זה גורם להרהור שלה.
לגבי נתינת יד אין להקל אלא אם כרוך בהפסד או צער גדול, אבל קרבה של הנאות אסורות.

בברכת כתיבה וחתימה טובה