חשיש רפואי

השאלה:

אדם עם מרשם למריחואנה רפואית שאוהב את הריח של הצמח ומברך עליו עצי בשמים האם בחשיש רפואי (שהוא אותו צמח רק בצורה שקטפו את הפרחים טחנו אותם ודחסו לקוביה) צריך לברך מיני בשמים? והאם יש פה ענין של ברכה על המוגמר למי שנהנה מהריח?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכה

כל צמח שנהנים מריחו מברכים עליו, וכאן נהנה מהפרח של השיח, וברכתו "עשבי בשמים" מכיוון שנזרע כל גידול. לא שייך למוגמר שם הרי נעשה על ידי הגחלים ונותן ריח בבשמים, וכאן מדובר שמריח את הפרח הדחוס