לחם מעיסה נוזלית

השאלה:

אני אובחנתי כחולת צליאק. הקמח היחיד שאפשר לברך עליו המוציא הוא קמח שיבולת שועל טהורה מיוחדת (חלק מהדעות הרפואיות פוסלות אפילו קמח זה לחולי צליאק). הקמח הזה שונה מקמח רגיל ומתכון הלחם שלו הוא עיסה נוזלית.
א) מותר לברך המוציא אם נאפתה עיסה נוזלית בתנור?
2) מותר לברך המוציא אם אני מכינה עיסה נוזלית בלי שמרים ומטגנת במחבת על האש? מה פירוש שהתוצרת צריכה להיות קשה? כמו "לאפה" זה נקרא בסדר?
תודה רבה ושנה טובה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. אם נאפית בתנור, בתבנית וכדו', אפשר לברך המוציא.
ב. אם העיסה נוזלית ונשפכת על מחבת וכדו' ברכתו מזונות, ובודאי שאם נעשה עם שמן יש לברך מזונות.

כתיבה וחתימה טובה