מה מברכים על מאפה מכוסמין

השאלה:

כבוד הרב,
האם לברך המוציא או מזונות על מאפה כוסמין העשוי מגרעיני כוסמין מונבטים העוברים כתישה ולישה במעבד המזון שהופך אותם לגוש בצק בתוספת מעט מלח ובידים משומנות אני קורצת עגולים ושוטחת אותם מפזרת עליהם שומשום ומניחה בתבנית אפיה למשך 20-25 דקות (הכמות היא בערך 2 כוסות)?

תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

מדובר לפי הבנתי בשאלה בנבטים, ונראה שעדיף לברך אדמה ולא מזונות. אמנם דעת הגר"מ אליהו זצ"ל הייתה לברך מזונות על נבטי חיטה, אבל מכיוון שזו מחלוקת בדין נבטי חיטה, בנידון נבטי כוסמין בודאי יש להכריע לברך אדמה.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי