מוסר אדם

השאלה: שלום וברכה.
נקלעתי לוויכוח סיעור עם מכר בעניין לשון הרע על גויים, ובאומרי לו שזה מותר מעיקר הדין ע״פ ההלכה הוא די התעצבן..
שאלתי היא האם יש מקום לאגם להמציא מוסר מליבו כפי שנראה לו לנכון וכך לנהוג , או שמא התורה עצמה היא מוסר עליון שעל פיה צריך לנהוג, ורק על פיה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/29/2013 12:32:23 AM

בס"ד

שלום וברכת ד´

לדעת החפץ חיים מותר לומר לשון הרע גם על רשעים גמורים, ובכך יובן לחבר שזה דין מיוחד במי שכלול במושג "עמך" ושלא יגרום לפרודים, אבל רשעים גמורים או גויים ממילא אינם בכלל "עמך" ולכן אין בהם איסור לשון הרע. ובייחוד שכך הם חיים ואין להם דיני לשון הרע, א"כ מדוע שאנו נקפיד יותר משהם מקפידים על עצמם?!