צניעות וכשרות

השאלה:

שאלה ראשונה: לגבי לבישת שרוולי עד המרפק, איך אפשר לדעת שזאת ההלכה ולא החמרה שנעשתה?

שאלה שנייה: האם מותר לאכול עלים (כגון: כוסברה ,חסה וכרוב) כשיודעים שהם לא מגוש קטיף אך כן הושרו במים וחומץ עם שטיפה כללית (לא עלה עלה) אצל משפחה ששומרת כשרות ושבת אך נוהגת כך.
הבעיה שגם לא נעים לא לאכול אצלם מחשש לא לפגוע.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

א. במשנה ברורה (סי' עה ס"ק ב) כתב: אבל זרועותיה ושוקה, אפילו רגילין לילך מגלה כדרך הפרוצות - אסור".
ב. אם זה ירק טרי (סלט) נראה שיש להמנע מאכילה. אם זה מבושל אפשר לאכול ולהשאיר את הירוקים בצד, אם אי אפשר להשאיר את הירוקים בצד אפשר בדוחק גדול להקל לאכול אבל למעט כמה שאפשר.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי