נסיעת אחות בשבת

השאלה: שלום הרב, אני רווקה בת 25 וגרה בדימונה אצל ההורים. אני עובדת כאחות בבית חולים סורוקה. יוצא שאני צריכה לעבוד בשבת, רציתי לשאול כמה אני צריכה לטרוח להישאר בשבת בבית הוריי כאשר הם לא נמצאים או להתארח רק במקומות שיש בהם הסעה או שאני יכולה להרחיק ולהתארח בשבת באשדוד אצל סבא או מקום אחר אבל זה דורש ממני לנהוג למשמרת בבית החולים בשבת (חזרה במוצאי שבת) ואם מותר האם יש משמעות למרחק, מה מרחק הנהיגה המותר עד לביח סורוקה? תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ו' אדר תשפ"ג 17:30

בס"ד

שלום וברכה

ידוע שבית חולים סורוקה מעמיד רכב עם נהג גוי לאחיות, כך שעדיף לנסוע עם הרכב מטעם בית החולים, לכן ראוי להשתדל בשבתות שהוריך נוסעים למקום רחוק להיות במקום שיש הסעה, שזה בודאי עדיף. אולם אם יש צורך גדול להיות במקום שאין הסעה אפשר לנסוע לשם, אבל אז צריך לדעת איך לנהוג בפחות חילול שבת. ובייחוד לאחר 12 ק"מ מבאר שבע שאז מתחילים דיני תחומים וברכב קטן הבעיה גדולה יותר מאשר רכב הסעות וכדו'.