פסיקה במראות דרך ווטסאפ

השאלה: מה המקור וההסבר שאסור לסמוך על בדיקת מראות בווצאפ ואם אפשר קישור לאיזה שיעור שדיברו בנושא תודה

התשובה

מכון פוע"ה | ד' שבט תשפ"ב 9:47

לשואל שלום וברכה

המקור לכך שאי אפשר לפסוק במראות דרך ווטסאפ הוא פשוט מאוד:

הגוון של המראה משתנה במעבר דרך מסכים באופן שמה שהרב רואה דרך המסך אינו הגוון המקורי של המראה.

הדבר נכון אפילו כשמדובר בשני מכשירים זהים, של המצלם ושל הרב שקיבל את המראה, קל וחומר כשמדובר במכשירים שונים.

הדבר אושר לנו כמה פעמים בשיחות שקיימנו עם פיזיקאים בכירים שעוסקים בתמונות וחברים, ביניהם ראש החוג הרלוואנטי באוניברסיטה העברית (פרופסור וולמן) וכמה פיזיקאים בכירים במכון לב (כולל ראש החוג לפיזיקה) שהיו חד משמעיים בעניין.

כל טוב

אריה כץ

רב יועץ ופוסק במכון פוע"ה