מדידת סוכר בשבת ללא הקזת דם

השאלה: שלום, לאחרונה התחברתי למד סוכר רציף שמחובר לזרוע ובאמצעות סורק מראה את רמת הסוכר בדם, לא נדרש להקיז דם כדי לדעת מה רמת הסוכר ההתחברות נעשית אחת ל14 ימים המכשיר משמש תחליף לגלוקומטר (מד סוכר) שאלתי: האם מותר לי להשתמש במכשיר בשבת? כפי שציינתי בבדיקה כרוכה בהצמדת סורק אלקטרוני לחיישן ללא הקזת דם. תודה

התשובה

מכון פוע"ה | ה' תמוז תשע"ז 8:39

בוקר טוב לשואל.

אם ההתחברות נעשית לפני שבת ובשבת עצמה אין כל התעסקות במכשיר (מלבד הסתכלות על התוצאות) איני רואה כל בעיה בשימוש בו (כפי שמותר להסתכל על שעון לראות מה השעה).

אם הנתונים בשאלה שונים ממה שכתבתי כאן, הייתי ממליץ להתקשר טלפונית למכון פועה 02-6515050 ולדבר עם אחד הרבנים המשיבים על מנת להבהיר את המציאות בצורה טובה יותר ולקבל מענה מתאים.

כל טוב

אריה כץ

רב משיב במכון פוע"ה