ברכת שהחיינו על תמרים חדשים

השאלה:

האם מברכים בתקופה זו על תמרים חדשים ברכת שהחיינו למרות שאוכלים תמרים כל השנה תודה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ד' אלול תשע"ו 10:34

שלום

נפסק בשולחן ערוך (אורח חיים סימן רכה סע' ג) "פרי חדש מתחדש משנה לשנה,מברך:שהחיינו".

הברכה היא על השמחה על הגידול החדש, שמחדש ההקב"ה וממשיך את הטבע. אך מ"מ צריך שיהיה ניכר שהוא מן חדש .

לכן על תמרים יבשים שאין ניכרים מאיזה שנה הם , אין מברכים שהחיינו. אך על תמרים טריים (זן 'ברי ',הצהוב) שניכר שהם מהעונה החדשה יכול לברך שהחיינו .

על 'תמרים לחים' שנשמרים בקירור יכול להיות שהם משנה שעברה, ולא ניכר בהם שהם מהעונה החדשה נראה שאין לברך שהחיינו.