ברכתי על חטיף שוקולד האם על המים אני אמור לברך ?

השאלה:

הרב שאלה : ברכתי על חטיף שוקולד האם על המים אני אמור לברך ?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ד' תמוז תשפ"א 15:24

שלום

נפסק בשולחן ערוך אורח חיים הלכות ברכת הפירות סימן רו סעיף ה
אין מברכין לא על אוכל ולא על משקה, עד שיביאוהו לפניו; ברך ואחר כך הביאוהו לפניו,  צריך לברך פעם אחרת; אבל מי שברך על פירות שלפניו  ואחר כך הביאו לו יותר מאותו המין, או  ממין אחר  שברכתו כברכת הראשון,  אינו צריך לברך. הגה: וטוב  ליזהר לכתחלה להיות דעתו על כל מה שיביאו לו (בית יוסף טור י"ד סימן י"ט).
וביאר במשנה ברורה ס"ק כא
ממין אחר - ובלבד שיהיה ממין פירות דאם בירך על דגים והביאו לו שכר שהוא מין אחר לגמרי אף שברכותיהם שוות מ"מ אינם נפטרין בברכתו בסתמא אא"כ היה דעתו בהדיא לפטור אותם בהברכה  או שהיו לפניו עכ"פ על השלחן בשעה שבירך:

לאור האמור לעייל: אם כיוונת לצאת גם במין השני אין צריך לחזור ולברך אך אם לא כיוונת והוא מין שונה (שוקולד ומים) יש לברך שוב על המים

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי