האם שינה קלה הוא הפסק בסעודה

השאלה:

שלום עשיתי נטילת ידים לסעודה ואכלתי ולאחר מכן הלכתי להתיישב על הספה ונרדמתי לכמה דק.. אם אני רוצה להמשיך בסעודה אני צריך לנטול ידיים שוב?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ט"ו תמוז תשפ"ג 11:02

שלום

נפסק בשולחן ערוך אורח חיים סימן קעח סעיף ז
אדם שישן בתוך סעודתו שינת עראי, לא הוי הפסק.

וביאר משנה ברורה סימן קעח ס"ק מח
(מח) שינת עראי - ואפילו אם שהה משך זמן לערך שעה כיון שנאנס בשינה לא מקרי הפסק וא"צ לברך המוציא [אבל נט"י בעי ובלי ברכה פמ"ג] ואם ישן על מטתו שינת קבע הוי הפסק דזהו סילוק והיסח הדעת לד"ה:

לאור זאת נראה שלא היתה כאן שינת קבע ולכן אין צורך לברך שוב במוציא אך יש לטול ידים בלא ברכה

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי