קדיש

השאלה: שלום הרב, יש לי בכיתה ילד שלא עלינו אומר קדיש על אביו, הילד עצמו בישן ושקט בד"כ אז בקושי שומעים אותו אומר את הקדיש. בד"כ יש רב שעומד לצידו ואומר איתו את הקדיש, אבל בימי שישי הרב הזה לא מגיע. האם אני: ילד בן 14 שברוך ה' אף אחד ממקורביו לא נפטר ח"ו יכול בימי שישי לעמוד אני לצידו ולהגיד איתו קדיש ולכוון על כל ההרוגים והנעדרים מהמלחה שאין מי שיגיד עליהם קדיש?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ג חשוון תשפ"ד 11:40

בס"ד

שלום וברכה

בני אשכנז מאד מקפידים לא לומר קדיש כשיש אבא ואמא בחיים. על כן אין לומר קדיש יתום שיש בזה גם כאילו פגיעה בהורים, ואפילו אם הם מסכימים לכך (לאחר בקשת רשות) רבו המקפידים לא לומר כשיש הורים, יש להמנע. אבל אתה יכול לעמוד לידו ולהגיד בקול את המילים: אמן, יהא שמיה רבא וכו' וכך כולם יוכלו לומר את המילים הללו.