זמן לימוד פנימיות התורה

השאלה: שלום לרב, האם בן 17 שלמד משנה, חסידות, הלכה ותנ"ך אבל אין לו חינוך דתי פורמלי יכול ללמוד את ספר הזוהר?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ד' חשון תשפ"א 16:47

בס"ד

שלום וברכה

אשרך שאתה לומד תורה בקביעות, הקב"ה יסייע בידך ללמוד וללמד לשמור ולעשות.

לגבי שאלתך בדבר הזוהר הקדוש, יש אפשרות ללמוד זוהר לאחר שאדם עבר לפחות את הש"ס בבלי (עדיף גם ירושלמי) כמו כן את המדרשים (לפחות רבה) על התורה. כמו כן לדעת היטב שו"ע בכל חלקיו, ואז דברי הזוהר מאירים ומזהירים, מכיוון שהם יוצרים את תורת ד' התמימה משיבת נפש, כל זמן שאין את התמימות הזאת של כל התורה יש חסרון גדול במשיבת נפש.

שבת שלום