עלייה לבית עלמין ואזכרה ביום השנה

השאלה: אבי ז"ל נפטר ב-כט בחשון בשנה שעברה. מתי עלינו לעלות לקברו במלאת השנה הראשונה ומתי להתפלל לזכרו בבית הכנסת. תודה.

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | כ"ו חשון תשע"ח 10:52

ב"ה

שלום וברכה

להלכה למעשה נוהגים לעשות את מנהגי האזכרה ביום השנה לפטירה, הן אמירת הקדיש והלימוד לעילוי נשמת והן העלייה לבית עלמין.

אמנם השנה כ"ט מר-חשוון שהוא יום הפטירה של אביך ז"ל יחול בשבת, אזי את העלייה לבית העלמין תקדימו או ליום שישי שישי כ"ח מר-חשוון בשעות הבוקר לפני חצות היום. ובאם הדבר לא ניתן תעלו לבית העלמין ביום חמישי כ"ז מר-חשוון. ואת הקדיש והלימוד והלימוד לעילוי הנשמה תעשו בשבת קודש כ"ט מר-חשון שהוא גם יום הפטירה. ומן השמים תנוחמו, אמן.

בברכת התורה והארץ

אהוד אחיטוב