גילוח בחול המועד ובספירת העומר

השאלה:

איש צוות שמתפקידו להגיע לחולים החשודים בקורונה, האם מותר לו להתגלח בחול המועד? בספירת העומר?

הקדמה

לאור שאלות רבות העולות מתוך רצון לשמור את קדושת השבת יחד עם מתן המענה הרפואי הנדרש – להלן קובץ תשובות שניתנו בימי מגפת הקורונה ב'מגן דוד אדום'. התשובות נערכו ונלקטו על ידי הרב יוסף בן שחר, מרכז ועדת ההלכה של מגן דוד אדום.

התשובה

הרב יוסף בן שחר |

מי שרגיל כל השנה להתגלח, ואינו מתגלח מחמת החג, או מחמת ספירת העומר – מותר לו להתגלח לצורך ביצוע המשימות המוטלות עליו, כאשר הן מחייבות זאת. בעלי זקנים שמגדלים אותם כל השנה מחמת מסורת ומנהג, יעסקו בתפקידים אחרים, עד שיסופק מיגון יעיל לבעלי זקנים.