הלכה יומית: י"ד תמוז « הקודם | הבא »

לבשל, לטגן, ללא בדיקה, לאחר הבישול, שכחה, עבר ובישל

הרב אהוד אחיטוב- על פי הספר הלכות חרקים בכתב יד מכון התורה והארץ

אין לבשל או לטגן מזון ללא בדיקה, גם אם יש כוונה לבדוק אותו לאחר הבישול , וזאת מכמה סיבות:

1. בדרך כלל בדיקת מזון לאחר הבישול קשה יותר ופעמים אינה אפשרית.

2. יש למנוע מצב בו המזון ייאכל ללא בדיקה מחמת שכחה.

3. ישנם מקרים שבהם המזון פטור מבדיקה לאחר הבישול, ולכן אסור לבשל את המזון ללא בדיקה, משום "שאין לבטל  איסור לכתחילה".

עבר ובישל מזון ללא בדיקה, אם ניתן לבדוק אותו כעת, יש לבדוק אותו לאחר הבישול. ואם לא נחתן לבדוק אותו לאחר הבישול, וידענו שהיו בו חרקים הרי הוא אסור באכילה. ואם הוא מזון סתמי מהמינים שפעמים מצויה  בהם נגיעות )אך לא ברוב הפעמים), מותר באכילה בדיעבד ללא בדיקה.

ADB

toraland whatsapp