הלכה יומית: כ"ה תשרי « הקודם | הבא »

חמירא סכנתא, אכילת אתרוגים, שעברו ריסוס, הרתחה וחיטוי

הרב אהוד אחיטוב

האם נכונה הטענה שאתרוגים המיועדים לד' המינים, מרססים אותם באופן חריג, ולא כדאי להכין מהם ריבת אתרוגים כי "חמירא סכנתא מאיסורא"?

מבירור שעשינו אצל מגדלי האתרוגים, ניתן לומר, שניתן להכין ולאכול ריבת אתרוגים ולא צריך לחשוש מהריסוסים. כיוון שהרבה ממגדלי האתרוגים מרססים אותם כמו פירות אחרים, כשהריסוס האחרון הוא בדרך כלל כחודש לפני הקטיף שעוצמתו כבר פגה במשך הזמן.

בנוסף לכך, כאשר מכינים ריבת אתרוגים מקובל להרתיח את האתרוגים שלוש פעמים במים להפגת מרירותם. דבר שמהווה כעין חיטוי טבעי גם אם נעשו ריסוסים שלא עפ"י התקן.

ADB

toraland whatsapp