השאלה: שלום רב!
ידידה טובה מעוניינת לפתוח עסק של הכנת עוגות ביתיות. היא נולדה כאן וחוגגת את כל החגים אך איננה יהודייה לפי ההלכה.
האם יש דרך בה היא תוכל להקפיד שהעוגות שלה יהיו כשרות (בלי תעודת כשרות אך מבחינת האפיה והחומרים)? היא כמובן מקפידה על כלים נפרדים להכנת העוגות, לא מבשלת בשר וחלב יחד בתנור (גם לא אוכל לא כשר) וכמובן משתמשת רק במוצרים כשרים. כשהיא תצטרך להשתמש בכיריים להמסת שוקולד וכדומה או בתנור לאפייה- רק אם יהודי ידליק את האש/יפעיל את התנור האוכל יחשב לכשר? האם יש דרך בה היא תוכל להקפיד מצד אחד אך מצד שני גם שלא תכביד עליה יתרה בתהליך האפייה?
תודה רבה!
התשובה
מכון כושרות | י"ד תשרי תשפ"ו 11:55
שלום וברכה
אדם שאינו יהודי אינו נאמן על כשרות, ולכן הדרך היחידה שהעוגיות תהיינה כשרות היא משגיח כשרות.