קנה מיד עמיתך

השאלה: היי יש טיפול שיניים שעולה 3,500₪ אצל יהודי ואותו טיפול עולה 1,750₪ אצל רופא מומלץ ומוכר ממוצא ערבי שנמצא בחדרה. האם מבחינת התורה זה מותר או בעייתי בגלל היותו ערבי?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י' כסלו תשפ"ו 17:10

בס"ד


שלום וברכה


מבחינה הלכתית גרידא יש מצוה של "קנה מיד עמתיך" שכל הקניינים יהיו מיד יהודים, אמנם בפער המתואר במכתב (50%) יש מקום להגדיר שאפשר להקל, ועל פי זה היה מקום להתיר ללכת לטיפול אצל מי שאינו בן ברית. אולם מאידך יש כאן הסתכלות רחבה יותר, שהיא נובעת מהמלחמה על הארץ. לא רק במבט ההלכתי של "קנה מיד עמיתך" אלא הסתכלות רחבה יותר האם אין כאן פגיעה ביישוב היהודי. עוד יש לקחת בחשבון שרופא יהודי לומד כשש שנים עד שמקבל תואר ראשון המתיר לו לטפל. הרופא שאינו יהודי לא הולך לצבא וכבר יכול להרויח כסף לפני הרופא היהודי שיש לו שלש שנות שירות למען עם ישראל. 

על כן עצתי לך חפש רופא יהודי בן ברית, בודאי תמצא במחיר מוזל והכל יבוא על מקומו בשלום. והעיקר שהשיניים יפיקו דברי תורה ודיבורים טובים.                                                                   

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ                                                                                                                  

toraland whatsapp