הלכה יומית: ו' תמוז « הקודם | הבא »
מפרישים חלה בסיום הלישה ואיך נוהגים כשמוסיפים קמח
הרב אהוד אחיטוב- על פי הספר הלכות הארץא. מותר להפריש חלה משעת לישת העיסה, דהיינו מן הרגע שעירבו מים עם כמות של קמח החייבת בחלה (1.666 ק"ג קמח בברכה, ומעל 1.200 ק"ג קמח בלי ברכה).
ב. אם הפרישו בתחילת לישת העיסה עלולים להיווצר ספקות לגבי חיוב חלה בקמח שנוסף לעיסה לאחר מכן, ולכן נהגו להפריש בסיום הלישה, כשנוצר גוש בצק אחד, קודם האפייה.
ג. אם יש צורך להפריש בתחילת הלישה, ויש חשש שיתווסף קמח בשיעור החייב בחלה (כגון במאפיות), יַתנו שהחלה תחול בגמר הלישה אף על הקמח שיתערב בשעת הלישה לאחר מכן.
ד. מן הראוי שגם הרגילים לפזר מעט קמח לפני עריכת הבצק, יעשו תנאי זה פעם בשנה או יפרישו רק אחרי העריכה. במקרים אלו שורפים את החלה רק לאחר העריכה.






