הריגת חרקים ותפילת ערבית בליל יום העצמאות

השאלה:

1)האם מותר לי להרוג נמלה אם כל חרק אחר אם הם בתוך הבית? כי יש עניין של צער בעלי חיים

2)האם מותר ביום הזיכרון להתפלל תפילת ערבית של ליל יום העצמאות כבר בפלג המנחה והאם מותר אחרי התפילה המוקדמת לעשות סעודה? כי לכאורה זה עדיין יום הזיכרון ואם עושים סעודה אז לכאורה זה פגיעה בזכרם של החיילים

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1) מותר להרוג אבל לא בשבת. בהריגת חרקים אין איסור צער בע"ח.
2) עם ישראל נוהג לסיים את יום הזכרון ואח"כ לעבור ליום העצמאות עם שמחתו מדוע לשנות? אם יש חייל שעולה למשמרת וכד' מותר לו להתפלל מוקדם, אבל לגבי סתם אנשים - ראוי להשתתף עם הציבור ולנהוג כמותם.