יום העצמאות בתאריך המקורי

השאלה:

שלמא רבא לרבינו הגאון שליט"א!
במסגרת השיעורים והפעילות לציבור העיר מעוניין כולל 'עוז לישראל נצרת עילית' לחגוג את יום העצמאות בתאריך האמיתי ה' באייר. האם שייך לעשות כן? נ"מ לתפילות, הלל, ריקודים עם מוזיקה, גילוח ותספורת לנוהגים כן וכד'. הבעייה המרכזית שליל חמישה באייר השנה יצויין ברחבי המדינה כיום הזיכרון והציבור לא יבין כיצד אנו חוגגים עצמאות. הבעייה בששה באייר הינה כיצד אפשר להתיר את מנהגי האבילות של ימי הספירה.

עוד נשאל האם שייך באופן פרטי לחגוג בתאריך האמיתי (כגון אמירת הלל).
נודה לרב שליט"א על תשובתו המהירה.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

עי' בספרי "באהלה של תורה" ח"ב סי' עג שם סברתי שניתן להעביר את חג העצמאות לפי מתקני התקנה ולהקדימו או לאחרו. ולכן את כל החגיגות והתפילות צריך לעשות עפ"י תקנת הציבור, דהיינו בו' אייר אגב, לפי החלטצת האו"מ ו' אייר היה אמור להיות יום העצמאות אך בגלל השבת הוקדמה הכרזת העצמאות לה' באייר
אכן הערבים מציינים את יום הנכבה ב15 למאי למניינם דהיינו ו' אייר