יום השואה והגבורה

השאלה: שלום,
ברצוני לשאול איך אמורים להתנהג ביום השואה והגבורה. הרי זהו אינו יום שהוא מדרבנן או מדאורייתא. האם יום זה שנקבע על ידי הממסד מחייב התנהגות שונה מיום רגיל? האם מותר לצפות בערוצים מבדרים בטלויזיה של רשתות זרות, כגון כדורגל, או לחילופין לעיין בדואר אלקטרוני המכיל מצגות המעלות חיוך? אני יודע שעדיף להמנע מפעולות אלו גם ביום רגיל, אבל בחיי היום יום אלו דברים שאני כן עושה. תודה על תשובתכם,
דני.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 8:21:42 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

היחס הוא שאני חלק מהציבור של ארץ ישראל, ולכן אין ללכת כנגדו אלא אתו. ולכן יש לכבד את היום והזכרון, עדיף לראות את המשודר ביום זה. אולם אם אדם רוצה לראות דואר אלקטרוני אפילו שיש בו בדיחות, אם זה דבר פרטי אין מניעה מלעשות כן.