המשך לשאלה גבי פרי מגוי

השאלה: ראשית רצוני להודות על התשובה לשאלתי.
אנסח את השאלה אחרת.
אם מוצע לאדם פרי ע"י גוי שגר בארץ וידוע לו שהפרי הגיע מגינתו של הגוי.
איזה בעיות עלולות להיות עם פרי זה?
האם מותר לאכול אותו ובאיזה תנאים?
תודה רבה!!!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 8:13:07 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מותר לאכול את הפרי שהגוי נתן ללא הפרשת תרו"מ מכיווון שהגידול היה בקרקע נכרי והבעלים הם נכרים וכמו כן מירוח נעשה על ידי נכרים, ועל כן אין חיוב תרו"מ. אמנם אם יש חשש לערלה אין להקל, מלבד מי שסומך על רוב בערלה, שהרי כידוע יש ערלה גם אצל גוי. כמו כן בגפן יתכן ויש בעיות של כלאי הכרם האוסרים באכילה, אולם אם מדובר על פרי רגיל אין לחוש ומותר לאכול.