אתרוג שגדל מגרעין אתרוג מורכב או ענף עץ אתרוג מורכב

השאלה: שלום! האם עץ אתרוג הגדל מזרע של אתרוג מורכב נחשב מורכב גם הוא? ומה לגבי עץ אתרוג שנלקח מענף של אתרוג מורכב, הושרש וניטע? תודה רבה וחג שמח!

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ט"ז תשרי תשע"ו 10:18

בס"ד

שלום

 הגדרת אתרוג המורכב למצוות ארבעת המינים לאו בדווקא שווה להגדרת אילן המורכב לעניין איסור כלאים. ולכן אף שמותר ליטול גרעין מאתרוג מורכב ולהשרישו ולגדל ממנו עץ  ןכן ליטול ענף מעץ מורכב ולנוטעו ואין בדבר איסור נטיעת וקיום כלאים, אך יתכן ויחשב עדיין אתרוג המורכב לעניין מצוות ארבעת המינים. מאמר מקיף בנושא נמתא באתר המכון \לחץ כאן