סיכוך בענפים שיש בהם פירות

השאלה:

האם מותר לסכך עם ענפים שיש עליהם פירות שביעית?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ג תשרי תשע"ו 16:19

בס"ד

נפסק בשולחן ערוך( אורח חיים סימן תרכט)שאין לסכך בפירות הואיל מראוי לקבל טומאה

סעיף ט:כל אוכלין מקבלים טומאה ואין מסככין בהם.

סעיף י: ענפי תאנה ובהם תאנים, וזמורות ובהם ענבים, אם פסולת מרובה על האוכל מסככין בהם; ואם לאו אין מסככין בהם; ואם קצרם לאוכל, יש לידים   תורת אוכל לקבל טומאה וצריך שיהא בפסולת כדי לבטל האוכל והיד; ואם קצרם לסיכוך, אז אין לידים תורת אוכל ואדרבה הם מצטרפים עם הפסולת לבטל האוכל; ואם קצרם לאוכל ונמלך עליהם לסיכוך, אין מחשבה מוציאה הידות מתורת אוכל עד שיעשה בהם מעשה שניכר שרוצה אותם לסיכוך, כגון שידוש אותם.

בשנה השביעית יש אף לדון שיש בדבר משום הפסד פירות שביעית. הרחבה בנושא ניתן למצוא במאמרו של הרב אחיטוב בנושא קישוט בפירות שביעית וכ"ש שיש סברה לאסור בסיכוך לחץ כאן