אגס אסייתי וברכתו

השאלה: שלום תודה רבה הרב ענה לי רק על חלק מהשאלות.. אלה הנוספות: א. האם לברך שהחיינו על אגס אסייתי ב. האם לכ"ע מברך העץ על פרי מורכב ג. איך יודעים בשימורים אם הירק הוא היתר מכירה או נוכרי או יבוא תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | א' אדר תשפ"ב 23:39

בס"ד

שלום וברכה

א. אגס אסייתי הוא אגס רגיל רק שיש בו מוטציה מסוימת בגלל שגדל באזורים שונים (ככמו שיש לו אנשים כהים הבאים מאזורים חמים ובהירים יותר מאירופה) וכלם בני אדם.

ב. אין בו הרכבה

ג. כל דבר של היתר מכירה יש עליו כיתוב, אבל יכול להיות גם נכרים (מהארץ או חו"ל, בערך כ 30%).