בסמיכות לערוגה זרענו ערוגת תרד, בצורת קרן זווית. שתי הערוגות נפגשות בפינה אחת בלבד. האם צריך להרחיק? כמה?

השאלה:

1. האם מותר לערב בערוגה אחת חמניות ואפונה ריחנית שתטפס על החמניות? 2. בסמיכות לערוגה הנ"ל זרענו ערוגת תרד, בצורת קרן זווית. שתי הערוגות נפגשות בפינה אחת בלבד. האם צריך להרחיק? כמה? 3. אם נעשה משהו שלא כהלכה, איך ניתן לתקן? תודה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ט"ו כסלו תשפ"א 10:02

שלום

1. אין לגדל מאכל אדם ומין פרחי נוי שרגלים לקיימן בסמיכות , לכן יש להרחיק בין החמניה לאפונה הריחנית ששה טפחים (חצי מטר)

2. אם המפגש הוא בצורה של קרן זוית (בהגדרת חז"ל ראש תור) הרי יש כאן היכר שהם שתי חלקות נפרדות שאינו מצריך ג"כ הרחקה נוספת.

3. כלאי זרעים שגדלו בצורה אסורה  אסור לקיים את המצב וטיש לעקור אחד מן המינים אך אותו המין מותר באכילה ובהנאה לכן ניתן לעקור אחד מן המינים ומותר לשתול אותו שוב במקום מרוחק  במקום שאין בעיה של איסור כלאים

בברכת התורה והארץך

אברהם סוחובולסקי