גידול כלאים בבית לצורך מאכל בהמה

השאלה:

שלום, ברצוני להקים מחסן (עם רצפת בטון ותקרה) ולהנביט בו על מצע מים זרעים שישמשו כמספוא. רציתי לברר האם יש בעיית כלאים בגידול כזה הואיל והזרעים בערבוביא. כמו כן, האם עלולה להיות בעיה בשמיטה בגידול הזה. תודה רבה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ז' טבת תשפ"א 14:38

שלום

1. אין לגדל כלאי זרעים  גם בעציץ לא נקוב וכן גם אם גדל בתוך בית. כמו כן גידולי מים אסורים משום כלאים.

אך איסור כלאים הוא רק שלפחות אחד מן המינים הוא מאכל אדם . לכן אם כל המינים שאתה מגדל אינם ראויים למאכל אדם אין בערבוביא איסור כלאים.

2. גידול בעציץ לא נקוב התוך בית מותרת בשמיטה כאשר הדבר הוא לצורך. אך תנאי הכרחי שעציץ לא נקוב זה, צריך שלא יהיה גדול אלא שניתן לטלטלו (עד נפח 90 ליטר) ע"מ שלא יתבטל לקרקע

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי.