גידולים תחת גפן

השאלה: שלום הרב! הגעתי לבקר אצל חבר וראיתי שיש אצלו בחצר גפן ותחתיה הצמחים הבאים: דשא, יהודי נודד, ערבה, הדס, ג'ינג'ר (הג'ינג'ר היה בעציץ נקוב) מלבד זאת היו שם כמה עצי פרי (רימון ואתרוג) אך הבנתי שאין בעיה עם עצי פרי. אשמח לדעת מה לדעת הרב, עליו לעשות?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"א תמוז תשפ"ב 15:14

בס"ד

שלום וברכה

א. עצי פרי אין בעיית כלאי הכרם.

ב. דשא, יהודי נודד, ערבה, הדס - אינם עומדים למאכל למרות שהם ראויים למאכל. אנחנו פוסקים שאין בדבר שרק ראוי למאכל בהמה גדר של כלאי הכרם. אמנם דעת הראשל"צ הגר"מ אליהו זצ"ל הייתה להחמיר בכך.

ג. גינג'ר - יש אומרים שהוא מאכל חולים ויש אומרים שנאכל כתבלין, ויש בכך ספק האם מוגדר ירק כלל, ולכן נראה שכדאי להוציאו משם (הוא בעציץ) אבל אין לשרוף את הגפן או הגינגר.