גפן ודשא

השאלה: שלום אני שוכר יחידת דיור עם חצר ויש בחצר גפן בעבר כשהגעתי לכאן היה בחצר דשא צמוד לגפן(עכשיו כבר לא נשאר ממנו באיזור הגפן הוא פשוט התייבש) ואף היו מקרים שענף מהגפן אף עלה על הדשא בשנה האחרונה שהייתה שנת שמיטה הגפן התפשטה לחצר של השכן שהיא חצר מוזנחת שיש בה צמחייה מרובה גדלה בערבוביה כבר הרבה זמן לכל רוחב החצר וגם הגפן התפשטה לשם ואני לא יודע עכשיו מה דין הגפן בגלל הדשא שהיה בעבר וגם עכשיו בשנה האחרונה האם נאסרה מדין כלאיים הענבים או העץ עצמו? ואסור לאכול מהענבים? צריך לעקור אותה או שמא אין איסור? אני לא יודע מה לעשות עכשיו

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ב תשרי תשע"ו 0:22

בס"ד

שלום וברכת ד'

 גפן ודשא נחלוק בכך המפרשים, רוב האחרונים סוברים שרק דבר מאכל (אפילו קוצים לבהמה) יש בו איסור כלאי הכרם, אבל דבר שלא עומד לאכילה, למרות שיתכן שבהמה תאכלנו אין בו איסור כלאי הכרם, ואמנם דעת הגר"מ אליהו זצ"ל הייתה שגם בדשא יש איסור של כלאי הכרם, מכיוון שראוי לאכילת בהמה (למרות שאיננו עומד לכך) . אבל אפשר להקל כדעת רוב הפוסקים שאין בכך כלאי הכרם.

חג שמח